Tips!
Här är mat som räknas som "negativ kalorimat", d.v.s mat som kräver mer kalorier för kroppen att bränna än vad som finns i själva maten:
Grönsaker:
Broccoli
Vitkål
Morot
Blomkål
Selleri
Stark chili
Gurka
Rädisa
Sallad
Kålrot
Zucchini
Frukter:
Aprikos
Blåbär
Björnbär
Körsbär
Grapefrukt
Vindruvor
Honungsmelon
Kiwi
Citron
Svamp
Nektariner
Persika
Plommon
Pumpa
Squash
Tomat
Vattenmelon
Äpple
Tranbär
Grapefrukt
Lime
Mango
Apelsin
Papaya
Hallon
Jordgubbar
Mandarin
Av kött finns det inte så mycket som är "nyttigt", men man kan säga att ju ljusare köttet är, desto bättre är det. Så kalkon och kyckling är bra. Det mesta från havet är också nyttigt!
Och vad gällande frukt och grönt så är det bättre ju färgrikare den är. Ju mer färg, desto mer antioxidanter innehåller den.
Soyamjölk eller havremjölk är nyttigare än vanlig mjölk.
Det är viktigt att känna efter vad man själv har för behov och att inte sätta sig själv direkt in i en diet man aldrig provat förut. Ät sunt och varierat! Om du absolut MÅSTE äta choklad, ät EN bitoch inte en hel chokladkaka.
Och var noga med att känna efter när du är mätt. Drick litegrann mellan tuggorna och tänk efter om du verkligen vill ha mer mat.
Det är nog många som aldrig orkar stå och laga mat på kvällarna, och då är det lätt att det blir snabbmat. Tricket mot det? Ta en dag i veckan och laga mat till alla dagar! Sedan är det bara att frysa in den och ta fram det när du är hungrig. Gör likadant med sallad, men sätt gladpack runt den så att den inte blir dålig.