NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS
Antal portioner: 12
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
3 ägg
1 dl farinsocker/råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2,5 dl dinkelsikt
1,25 dl gammaldags ekologisk mjölk eller havremjölk
1 dl rapsolja
3-5 dl tinade frysta bär eller färska
Tips
Se fler recept från Du är vad du äter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
5. Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olja till en jämn smet.
6. Rör därefter försiktigt ned bären.
7. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 3/4 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
// Elly - J