LAX MED ÅNGANDE GRÖNSAKER



Ingredienser;
2 - papprikor
5dl frysta grönsaker
2 extra stora lökar
2 tommater
650g lax
Salt
Piri Piri - kryda
Kokos fett
Foliepapper
Ingefära

Gör så här;
Tina upp fisken, sätt ungen på 250-gradeer. Ta folipapper och forma det till en fyrkant med kanter. Läg i en klik kokosfett och smörj ut det på boten på foliet. Sen strimllar du ingefära på samma sätt som kokosfettet, på med lite piri piri kryda. Läg sedan på fisken och tillsätt salt och piri piri kryda. Ta sen foliekanterna och lägg det som ett luftigt täcke över fisken in i ungnen cirka 15-25min.

Under tiden fisken tillsätter sig, så skär papprika och löken i dina fromer, lägg det i stekgernet med glöm inte kokosfettet. Lått grönsakerna stå och bli varma, glöm inte kryda också. Sen tar du en sill och lägger frysta ärtor & majs där. Ta sedan en krastrull med vatten och sätt sillen ovanför, ångan kommer att tina och tillaga de frysta ärtorna och majesen. Glöm inte kolla fisken.

Sen när fisken är klar så är det bara att lägga upp och severa!

/ Elly - J

Kommentera här: