Tips!

Här kommer ett litet inlägg om kost!

Här är mat som räknas som "negativ kalorimat", d.v.s mat som kräver mer kalorier för kroppen att bränna än vad som finns i själva maten:


Grönsaker:

Broccoli

Vitkål

Morot

Blomkål

Selleri

Stark chili

Gurka

Rädisa

Sallad

Kålrot

Zucchini


Frukter:

Aprikos

Blåbär

Björnbär

Körsbär

Grapefrukt

Vindruvor

Honungsmelon

Kiwi

Citron

Svamp

Nektariner

Persika

Plommon

Pumpa

Squash

Tomat

Vattenmelon

Äpple

Tranbär

Grapefrukt

Lime

Mango

Apelsin

Papaya

Hallon

Jordgubbar

Mandarin


Av kött finns det inte så mycket som är "nyttigt", men man kan säga att ju ljusare köttet är, desto bättre är det. Så kalkon och kyckling är bra. Det mesta från havet är också nyttigt!


Och vad gällande frukt och grönt så är det bättre ju färgrikare den är. Ju mer färg, desto mer antioxidanter innehåller den.


Soyamjölk eller havremjölk är nyttigare än vanlig mjölk.


Det är viktigt att känna efter vad man själv har för behov och att inte sätta sig själv direkt in i en diet man aldrig provat förut. Ät sunt och varierat! Om du absolut MÅSTE äta choklad, ät EN bitoch inte en hel chokladkaka.


Och var noga med att känna efter när du är mätt. Drick litegrann mellan tuggorna och tänk efter om du verkligen vill ha mer mat.


Det är nog många som aldrig orkar stå och laga mat på kvällarna, och då är det lätt att det blir snabbmat. Tricket mot det? Ta en dag i veckan och laga mat till alla dagar! Sedan är det bara att frysa in den och ta fram det när du är hungrig. Gör likadant med sallad, men sätt gladpack runt den så att den inte blir dålig.

Kommentera här: